De 4 voordelen van het leren met podcasts

De afgelopen jaren hebben we ontwikkelingen rondom podcasts in een razendsnel tempo zien groeien. Tegenwoordig zijn er tal van onderwerpen en leerzame podcasts te vinden die je overal kunt beluisteren. Dit biedt natuurlijk enorm veel voordelen op het gebied van educatie. In dit artikel hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

1.  Podcasts zijn gemakkelijk te consumeren.

Podcast zijn enorm makkelijk te beluisteren en met één druk op je elektronische apparaat te downloaden. Bovendien kun je je abonneren op een podcast feed, waardoor nieuwe podcasts automatisch worden gedownload naar jouw computer zodra ze beschikbaar zijn. Je kunt ze beluisteren wanneer het jou uitkomt en je het meest productief bent om informatie tot je op te nemen.

2.  Podcasts maken informatie persoonlijker

Een podcast is uitstekende leermethode omdat de inhoud rechtstreeks naar de luisteraar wordt  medegedeeld, via mondeling en soms via video. Dit is een veel intiemere manier om informatie te krijgen dan het lezen van informatie uit een e-mail of document, wat ervoor kan zorgen dat je meer verbonden bent met de kennis die je graag wilt eigen wilt maken.

3.  Podcasts zijn efficiënte communicatie.

Het mooie aan het leren via podcasts, is dat je ze kunt beluisteren terwijl je andere dingen aan doen bent op het werk, thuis, of tijdens het woon-werkverkeer. Dit kan een boel tijd besparen en de productiviteit verhogen!

4. Podcasts zijn kostenbesparend

Omdat podcasts een digitale vorm van media zijn, hoef je geen geld uit te besteden aan andere vormen van communicatie, zoals portokosten, drukwerk en papier. In veel gevallen worden podcasts gratis aangeboden of kun je er gemakkelijk toegang tot krijgen wanneer je beschikt over streamingdiensten zoals Spotify.

Ben je op zoek naar een uiteenlopend aanbod van trainingen op het gebied van online marketing, kijk dan op onlinemarketing.nl/trainingen/ voor meer informatie. Wil je liever aan de slag gaan met het beluisteren van een podcast op het gebied van alle online marketinginspanningen? Ga dan aan de slag met het beluisteren van Groei door Online Marketing, dé online marketing podcast van Nederland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *