De Nederlandse woningmarkt

De Nederlandse woningmarkt zit volledig op slot. De markt wordt gedomineerd door huisjesmelkers en investeerders die huizen kopen om ze op te knappen en er zelf beter van te worden. De Nederlandse overheid lijkt er naar te kijken zonder er iets aan te doen. De hoop van veel Nederlanders was dat de Corona crisis er voor zou zorgen dat er meer ruimte zou komen op de Nederlandse woningmarkt. Hoewel er wel wordt verwacht dat de gevolgen van de crisis pas later zichtbaar zullen zijn lijken de gevolgen tegen te vallen. Er is een verschil tussen een huis kopen en een huis huren. In deze blog bespreken we beide.

Huis huren

Niet iedereen is er aan toe of in de financiële positie om een huis te kopen. Hoewel het kan worden gezien als geld weggooien is een huis huren dan een goede oplossing. Helaas zorgt de krapte op de Nederlandse woningmarkt er voor dat vooral in de grote steden een groot gebrek aan huurwoningen is. Hierdoor betalen veel studenten een hoog bedrag voor een kleine ruimte die zij dan vaak ook nog moeten delen met huisgenoten.

Huis kopen

Een huis kopen wordt gezien als een goede investering. Om tegenwoordig een huis te kopen moet je bijna samen met een partner zijn. Eigen spaargeld wordt bij het kopen van een nieuwe woning steeds belangrijk. Eenmaal verhuist wil je natuurlijk ook nog een zakcentje overhouden om je net nieuw gekochte huis van mooie spullen te voorzien en eventueel zelfs te verbouwen. Bij huizen die al gebouwd waren zie je vaak dat er een nieuwe keuken of badkamer geplaatst moet worden. Het zou toch zonde zijn als je in je nieuwe keuken de goedkoopste afvalcontainer van de Ikea moet plaatsen. Dan koop je liever een grote container waarin je direct je bouwafval kunt weg gooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *