de voordelen van persoonlijke ontwikkeling

Veel mensen hebben de drang om beter te worden in wat ze doen. Hetzij een kapper die een cursus mannen knippen wil volgen of iemand die zijn CAD skills wil verbeteren om de mooiste bouwtekeningen te ontwerpen. Je hebt persoonlijke ontwikkeling in allerlei soorten en maten: je kan bijvoorbeeld ook een boek gaan lezen en van dat boek een soort levenbijbels maken om naar te leven. In dit artikel bespreken wat de voordelen hiervan kunnen zijn voor jou als persoon!

Zelfvertrouwen

Zelfontwikkeling staat gelijk aan zelfvertrouwen, want door middel van zelfontwikkeling wordt jij beter in iets waarvan jij denkt dat het jou in de toekomst kan helpen. Dat kan een skill zijn, maar ook op mentaal vlak. Hoe meer jij aan jezelf werkt hoe meer zelfvertrouwen je krijgt, want je kan je beter manifesteren op de werkvloer. 

Comfortzone

Bij zelfontwikkeling kijk je goed naar je eigen zwakheden, waar kan je nou als persoon zelf in groeien? Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die presteren heel eng vinden, door het volgen van een cursus over hoe te presteren worden ze zelfverzekerder en durven ze eerder voor een groep mensen te gaan. Op die manier kom je uit je comfort zone. 

Zelfbewust

Door te kijken waar jij jezelf op kan verbeteren wordt je meer zelfbewust over jouw eigen functioneren op de werkvloer of binnen jouw eigen vriendengroep. Ben jij bijvoorbeeld heel slecht in het verbeteren van processen? Doe dan een cursus procesverbetering en ga het leren.
Bij learnit heb je de keuze tot verschillende soorten opleidingen. Ook kan je er terecht voor cursussen. Zo heb je bijvoorbeeld de cursus excel en de cursus photoshop