Doorwerken na je pensioen?

Doorwerken na pensioen komt steeds vaker voor in Nederland. Het is dus mogelijk om door te werken na het ontvangst te mogen hebben van een AOW-pensioen. Het werk wat gedaan wordt, wordt dus gezien als een bijbaantje.

Waarom doorwerken?

Voor de senioren die nog vijf jaar verder kunnen werken, kan het verstandig zijn om door te werken. De voornaamste reden hiervoor is, dat je de uitkering van je pensioen nog wat extra uitstellen.

De meest voorkomende functies zijn: boekhouder, chauffeur, koerier en vele andere functies.

Ervaren

Senioren die doorwerken na hun pensioen stralen ervaring uit. Vooral als zij een parttime baan hebben, waarmee ze in het verleden ook al ervaring hebben. Deze senioren zijn immers belangrijk te hebben.

Deze senioren kunnen de jongeren inspireren en deels begeleiden in hun ontwikkeling. Daarnaast zorgt dit ook voor een fijne band tussen de wat oudere generatie en de jongere generatie.

Juist door het gesprek aan te gaan kunnen beide partijen flink van elkaar leren. Daarnaast kan het doorwerken na pensioen de senioren ook een fijn gevoel geven, omdat ze na hun 65e nog productief zijn. Kortom, het doorwerken kent genoeg voordelen.

Hoe vind je een baantje?

Via een uitzendbureau, zoals Actief65+ kunnen senioren in contact komen met hun nieuwe werkgever. Het proces wordt vooraf besproken inclusief de voorwaarden. Het kan dus lonen om via een uitzendbureau werk te vinden, omdat zij specifieke vacatures hebben voor senioren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *