Een lastig onderwijs jaar voor ouder en kind

bijles den haag

Het is voor iedereen overduidelijk, dit jaar is uitdagend voor zowel kinderen als ouderen. Niet alleen op het gebied van vrije tijd zijn we tegenwoordig gelimiteerd, ook voor het onderwijs heeft Corona vervelende gevolgen.

Online les

Veel leerlingen hebben een aantal maanden alle lessen vanuit thuis, online, moeten volgen. Een lastige opgave voor de docent om alle lesstof zo goed mogelijk uit te leggen aan de klas. Thuis zijn er meer afleidingen en de focus ligt minder bij school activiteiten dan met fysiek onderwijs. Daarnaast is het lastiger voor de leerling om vragen te stellen aan de docent, en zullen vaker de ouders moeten assisteren tijdens de ‘online schooldag’. Maar de lesstof van natuurkunde en scheikunde zal voor een vader of moeder niet zomaar gemakkelijk uit te leggen zijn.

Bijles

Een handige oplossing zou kunnen zijn om hulp te vragen aan bijlesdocenten voor wie de stof nog on top of their mind is. De studiebegeleiders van bijles Den Haag die door Lector worden ingezet zijn vwo- en universitair opgeleid. Maar door hun jonge leeftijd zullen zij gemakkelijk een fijne en goede band met de leerling kunnen opbouwen en de stof duidelijk over kunnen brengen.

Tijdens individuele bijles uren van 60, 90 of 120 minuten zal de complete focus liggen op het ondersteunen van de leerling. Het voornaamste doel van Lector studiebegeleiding is om de resultaten op school voor het betreffende vak zo snel mogelijk te verbeteren. Mogelijke achterstanden komen vaak snel aan het licht en daadwerkelijk ingehaald. De gerichte en individuele hulp zorgt er voor dat de leerling vaak in korte tijd al aanzienlijk beter presteert. Het kan een aangename en verstandige oplossing zijn om zo de ouders te ontlasten, en het kind te ondersteunen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*