Een Rotterdam werkstudent bij je laten werken?

Heb je er wel eens over nagedacht om een Rotterdam werkstudent in te huren? Dit kan zeer voordelig zijn voor je bedrijf. Een werkstudent heeft namelijk veel theoretische kennis opgedaan tijdens zijn opleiding. Vaak heeft een student naast zijn opleiding ook nog tijd om een aantal dagen per week te werken. Voor de student is dit de perfecte gelegenheid om werkervaring op te doen. Het kan voor jou als ondernemer echter ook erg voordelig zijn om een Rotterdam werkstudent in te huren. Lees in dit artikel welke voordelen het inhuren van een student kan hebben.

Een Rotterdam werkstudent heeft vaak een ruime kennis

De Rotterdam werkstudent heeft er over het algemeen al een aantal jaren studie opzitten. Hierdoor heeft de student veel relevante kennis. Bovendien is de kennis van de student ook actueel. Wellicht dat de student je zelfs nog zal verbazen met de kennis die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie. Een student heeft vaak al net zoveel theoretische kennis als iemand die al langer actief is binnen de branche. Het verschil is alleen dat een student nog studeert en minder ervaring heeft.

Het voordeel van een Rotterdam werkstudent inhuren, is dat je voor een relatief laag uurtarief een nieuwe werknemer hebt. Een student hoef je immers niet net zoveel te betalen als iemand die de opleiding heeft afgerond. Dat terwijl de student wel over veel relevante kennis kan beschikken.

De gemiddelde Rotterdam werkstudent is erg gemotiveerd

Een student heeft vaak een bijbaan nodig om rond te komen en leuke dingen te kunnen doen. De gemiddelde student is dan ook zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan. Het is al helemaal fantastisch voor de student als hij alvast ervaring kan opdoen met hetgeen waarvoor hij studeert. Zo heb je als bedrijf dus voor relatief weinig geld een gemotiveerde nieuwe werknemer.

Verschillende opleidingen

Zoek je een Rotterdam werkstudent? Dan is het goed om te weten dat er studenten met verschillende opleidingen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld veel studenten die ICT studeren en nog op zoek zijn naar werk naast hun opleiding. Bovendien zijn er ook veel studenten Accountancy en Rechten die praktijkervaring op willen doen. Vaak kan een student je goed helpen bij het voorbereiden van werkzaamheden. Soms kan een student ook prima hetzelfde werk aan als zijn collega’s.

Mogelijk blijft de student werken na zijn opleiding

Vinden jij en de student de samenwerking ontzettend fijn? Dan kun je ook aan de student vragen of hij bij je wil blijven werken zodra hij zijn diploma heeft. Op deze manier hoeft de student niet lang te zoeken naar een baan op de arbeidsmarkt. Andersom heb jij zo een werknemer met een zeer brede kennis die ook nog eens goed is ingewerkt binnen je bedrijf. 

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan eens contact op met een partij die jouw bedrijf kan koppelen aan een Rotterdam werkstudent die een relevante opleiding volgt. Dit kan het begin zijn van een erg leuke samenwerking.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*