Hoe word je schrijver?

Boek drukken

Elke schrijver begint met nul schrijfvaardigheden

We worden niet geboren met het vermogen om te schrijven. Je moet het van anderen leren. Niemand wordt geboren met basale taalvaardigheden.

Zonder andere mensen die ons als kind de moedertaal hadden geleerd, zouden we niet in staat zijn te communiceren, laat staan te lezen of te schrijven.

Het is een reis en je bent onderweg

Je staat aan het begin van je reis. De succesvolle schrijvers waar je naar opkijkt zijn alleen wat verder op die weg. Er is niets dat je tegenhoudt om je boek drukken doel te bereiken en je vaardigheden te verbeteren, behalve je eigen excuses of slechte gewoonten.

Net zoals we mensen nodig hebben om ons taal te leren terwijl we opgroeien, hebben we mensen nodig om ons schrijfvaardigheden te leren.

Gebrek aan schrijfvaardigheid en onwetendheid is normaal. Het is een fase waar elke grote schrijver doorheen moest. Gebrek aan vaardigheden en kennis mag nooit worden gezien als een belemmering of handicap. Onwetendheid is slechts een enkel punt op een eindeloos spoor van potentiële kennis.

Als je wilt leren hoe je een groot schrijver wordt, dan kan dat. Het enige wat je hoeft te doen is studeren en oefenen.

Boek drukken

Je moet je boek drukken doel en je passie gebruiken

Bestudeer nieuwe ideeën. Oefen wat je leert. Zoek advies en ideeën van anderen die zijn waar jij wilt zijn. Als je volhoudt en vooruitgang blijft boeken, zul je uiteindelijk komen waar je wilt zijn – als je nooit opgeeft.

En dat is waar de meeste auteurs het allemaal verknoeien. Ze geven het gewoon op voordat ze er zijn.

Als je ooit een lange wandeltocht hebt gemaakt en het gevoel had dat je het nooit zou halen, dat je gewoon wilde omkeren omdat je spieren pijn deden en je moe was, dan lijkt dat veel op de ervaring om een bestverkopende auteur. Velen redden het niet. Velen geven het op en keren op het pad terug. Vaak zijn ze dan al over de helft van hun weg.

Maar als je de moed en het doorzettingsvermogen hebt om bij het schrijven te blijven en je vak voortdurend bij te schaven, zal het je lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *