Hoe zorg je voor professionele groei

Theaterschool Amsterdam

Iedere werknemer staat op een gegeven moment voor een belangrijke keuze. Ga ik in mijzelf investeren of vind ik het wel prima zo. Niet ieder mens heeft de behoefte aan zelf ontwikkeling maar het merendeel wel. Vanuit die intrinsieke motivatie kan je stappen maken naar professionele groei. Maar hier kom je niet zomaar. Deze groei ontstaat door het uitdagen van jezelf of door anderen. En dit kan op verschillende niveau’s. We gaan deze niveaus met je bespreken zodat je kan ervaren hoe het is om stappen te maken naar professionele groei. Lees je mee?

IQ

Wanneer we het over ontwikkeling op het gebied van IQ hebben dan gaat het over het cognitieve gedeelte. Binnen de organisatie wordt er gewerkt aan vraagstukken en doelen. Waar wil je als bedrijf naar toe maar ook waar wil je dat het personeel naar toe groeit? Komen deze twee zaken overeen of moeten we hierin bijsturen of bijschaven? Vervolgens ga je kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe hier in de praktijk invulling aan gegeven kan worden.

EQ

Wanneer we het over ontwikkeling op het gebied van EQ hebben dan gaat het over het emotionele vlak. Merken we verschil tussen emotionaliteit en professionaliteit. Kan je jezelf laten lijden door emoties waardoor je professionaliteit zich niet ten goede komt? Hier wordt kritisch naar gekeken.

BQ

Bij het niveau BQ gaat over het bewustzijnsniveau. Dit wordt zichtbaar bij veranderingen met voelbaar en zichtbaar resultaat.

De drie niveaus

Je professionele groei, dit kan zowel op bedrijfsniveau als persoonlijk niveau, worden dus aangepakt door middel van deze drie niveaus. Een bedrijf dat hier ontzettend goed in is, is inzicht.nl. Met dit bedrijf ga je echt aan de slag om die professionaliteit goed op te kunnen pakken. Aan de hand hier van zal jouw professionele groei groot zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *