Hulp bij arbeidsrecht

De afgelopen jaren is er heel wat gesleuteld aan de sociale zekerheid van werknemers. Het bijhouden van al deze aanpassingen vergt een hoop energie en kennis van zaken. Daarnaast zijn er verschillen in de rechten van flexwerkers en werknemers in vaste dienst. Omdat niet iedereen tijd heeft om al deze wetswijzigingen bij te houden proberen we met deze website regelmatig relevante of recente wijzigingen duidelijk te maken en te bespreken. Op die manier maken we het leven van ondernemers weer een stukje makkelijker. 

Een term waar de laatste tijd veel vragen over komen is de loonsanctie. In dit artikel bespreken we deze in het kort zo dat jij ook weet waar dit over gaat mocht je er mee te maken krijgen. Veel leesplezier!

Loonsanctie

Wanneer een werknemer door ziekte niet meer in staat is om aan het werk te gaan is het aan de werkgever om de werknemer te helpen weer aan de slag te komen. Dit is een verplichting die wordt opgelegd vanuit de overheid die ervoor moet zorgen dat mensen met een beperking kunnen re integreren op de arbeidsmarkt. Het kan zo zijn dat de werkgever hiervoor te weinig inspanningen verzet en door het UWV in gebreken wordt gesteld. In dat geval kan er een loonsanctie worden opgelegd. Concreet betekent dit dat de werkgever verplicht wordt om het salaris tot wel 52 maanden langer door te betalen aan de werknemer.

Heb jij advies nodig over loonsancties of andere zaken omtrent financieel recht. Neem dan ook een kijkje op adxpert.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*