Je blog optimaliseren voor SEO

Veel bedrijven delen zo nu en dan een artikel via hun website. Alleen gebeurt dat wel op de juiste manier? Om zoveel mogelijk bezoekers naar je blog (en dus website) te trekken dien je ervoor te zorgen dat deze geoptimaliseerd is voor SEO. Hoe pak je dat aan? We geven je graag een aantal tips waarmee je vandaag nog aan de slag kunt.

Zorg voor een snelle laadtijd van je blog

Een trage laadtijd is een no-go voor zoekmachines. Laadt jouw blog snel, dan ziet Google dat als iets positiefs. Trage websites zijn immers niet erg gebruiksvriendelijk. Zorg er dan ook voor dat je je website hiervoor optimaliseert. Verklein bijvoorbeeld afbeeldingen, door middel van speciale tools. Ook is het belangrijk dat je redirects vermijdt. Een browser moet hierbij namelijk meerdere URL’s openen om op een pagina te komen en dat wil je natuurlijk niet.

Creëer een mobielvriendelijke blog

Mobielvriendelijkheid is van essentieel belang als het aankomt op het optimaliseren van je blog voor SEO. Veel mensen bekijken websites via hun telefoon, dus het is belangrijk dat alles op de juiste manier getoond wordt. Worden graphics bijvoorbeeld automatisch aangepast aan de grootte van het scherm? Is de tekst goed leesbaar? Dit zijn allemaal dingen waar je op kunt letten bij het mobielvriendelijk maken van je blog.

Fix gebroken links

Voor de SEO optimalisatie van je blog is het ook goed om gebroken links te repareren. Dit zijn links op je site die verwijzen naar een andere URL binnen je site die niet meer bestaat. De bezoeker krijgt daardoor een error te zien. Verwijder in dat geval de link, of pas deze aan naar de correcte URL. Als je veel gebroken links op je site hebt dan lukt het Google minder goed je website te crawlen, aangezien deze je website probeert te begrijpen aan de hand van de structuur van de interne links.

Wil jij graag aan de slag met SEO optimalisatie maar weet je niet zo goed hoe? Je online marketing uitbesteden, bijvoorbeeld door deze website, is dan een echte uitkomst! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *