Kom verder in je loopbaan met behulp van een loopbaancoach

Als je vast zit, dan moet je jezelf losmaken, zodat je weer verder kunt. Als je ergens fysiek in vast zit, dan is het niet zo lastig om jezelf weer los te maken. Als je ergens blijft haken, dan is het allemaal zomaar geregeld. Maar als je mentaal vast zit, dan is het een stuk lastiger. Met jezelf en/of je situatie in de knoop zitten vergt nogal wat energie, aandacht en mentale inspanning. Helaas kun je niet simpelweg harder nadenken of intenser voelen. Het is niet alsof je door heel hard na te denken opeens het licht ziet. Denken is niet hetzelfde als een x aantal kilo’s optillen in de sportschool. In het laatste geval kun je jezelf pushen door alles op alles te zetten en je lichaam te activeren. Maar nadenken werkt natuurlijk niet zo. Vooral wanneer je vast zit in bepaalde denkpatronen, zorgt hard nadenken er alleen maar voor dat je je verder vastbijt in die denkpatronen. Je denkt dan vaak in cirkels. Als je bijvoorbeeld geen vrede hebt met je baan en geen vooruitzicht hebt dat het op korte termijn beter wordt, dan kom je al snel in een neerwaartse spiraal terecht. De onvrede doet je negatief denken over je situatie en je loopbaan en daardoor neemt de onvrede alleen maar toe. Dat soort patronen moet je doorbreken voor je zicht krijgt op alternatieven. Daar kan een loopbaancoach van Het Groei Atelier je bij helpen. Een loopbaancoach is juist iemand die buiten jouw patronen staat en die op een frisse en alternatieve manier kan denken. Daarnaast is een loopbaancoach iemand die juist ook in staat is om bekende patronen en valkuilen te herkennen. Dus op het moment dat jij je situatie uitlegt, is een professionele loopbaancoach al snel in staat om de vinger op de zere plek te leggen. Het kan natuurlijk van alles zijn als je onvrede voelt. Het kan het werk zelf zijn, maar het kan ook de omgeving zijn, of de baas of de werkdruk of een gebrek aan balans tussen gezin en carrière. Een loopbaancoach kan je helpen inzicht te krijgen in je problemen. Vervolgens kun je samen met de loopbaancoach gaan kijken wat je alternatieven zijn of hoe je binnen een bestaande situatie door kunt gaan. Soms moet je knopen doorhaken, barrières doorbreken of obstakels overkomen. Zo kun je in ieder geval weer bewust worden van wat je wilt en wat er nodig is om dat te bereiken. Tevens kan een loopbaancoach je de tools verschaffen die nodig zijn om uit je dal te klimmen.

Neem contact op met de loopbaancoach via de website

Als je meer wilt weten over de loopbaancoach, dan kun je terecht op de website van groeiatelier.nl. Hier vind je ook meer informatie over wat de coach voor je kan betekenen. Daarnaast kun je via de site ook meteen een afspraak maken met de coach. Dus kom vooral eens langs op de site als je een coach nodig hebt om je verder te helpen in je loopbaan. 

De juiste coach voor jouw situatie

Je kunt een coach inschakelen om je weg te vinden in je carrière, maar je kunt ook bij Het Groei Atelier terecht voor hulp van andere zaken zoals: 

  • Life coaching
  • dertigersdilemma
  • Leiderschap coaching Lees meer…

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*