Tips om in de ICT te werken zonder ervaring

Ben jij toe aan een verandering in je loopbaan? Of je nu een uitzichtloze baan hebt zonder toekomstperspectief of net uit het leger komt, iedereen heeft zijn eigen beweegredenen om zich in de wereld van ICT te wagen. En dat komt goed uit, want de sector is vrijwel altijd op zoek naar leergierige arbeidskrachten die graag innovatief aan de slag gaan en willen genieten van een goed salaris en werkgelegenheidskrachten. Ben jij nieuw in de IT-sector en wil je weten hoe jij een baan kunt scoren zonder ervaring? Lees dan snel verder om kennis te maken met enkele handige tips.

Wees voorbereid om onderaan de ladder te beginnen

Maak je geen zorgen, je bent echt niet de eerste die komt te werken in de ICT-industrie zonder ervaring. Dit betekent echter wel dat je de wilskracht moet hebben om onderaan te beginnen en je met doorzettingsvermogen, leergierigheid en passie omhoog te werken. De ervaring die je opdoet in een beginnende functie zal namelijk goed van pas komen om door te groeien naar meer uitdagend werk.

Wees niet bang om te netwerken

Jouw connecties kunnen enorm krachtig zijn en je nieuwe mogelijkheden bieden die jouw loopbaan meer voldoening zullen geven. Het is daarom belangrijk om proactief te netwerken en relevante werkgevers te leren kennen in de ICT-sector. De meeste bedrijven zijn namelijk meer geïnteresseerd in het aannemen van iemand op basis van een aanbeveling, in plaats van een onbekende. Zorg er dus voor dat je ICT-loopbaanbeurzen bezoekt om kennis te maken met het werkveld en jezelf te presenteren als een aspirerende ondernemer in de ICT! Daarnaast kun je gebruik maken van relevante sociale mediakanalen om connecties te laten weten dat je op zoek bent naar een baan in de sector.

Vind traineeships

Je kent het vast wel: je bent op zoek naar een baan maar alle vacatures die je interessant vindt, vragen om relevante werkervaring. En die heb jij niet. Om te beginnen met het opbouwen van werkervaring, kun je aan de slag gaan met het vinden van traineeships. Er is zelfs een mogelijkheid voor een IT traineeship zonder diploma! Een traineeship is als het ware een betaald stageprogramma dat bedoeld is om beginnende werknemers voor te bereiden in de ICT-wereld. Dit soort programma’s kunnen tussen de zes weken en zes maanden duren, en geven je de vaardigheden die nodig zijn om direct het werkveld te betreden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *