Tips om je jezelf te ontwikkelen tijdens je carrière

We kennen allemaal wel mensen met een succesvolle carrière. Zij krijgen vaak de meest interessante taken en weten eigenlijk alles naar zich toe te trekken. Dit berust vaak niet op toeval. Maar wat doen deze mensen dan om deze kansen voor zichzelf te kunnen creëren? Als je dat wilt weten lees dan nog even verder, want in dit artikel zullen we je enkele tips geven om ervoor te zorgen dat je meer grip krijgt op het maken van een succesvolle carrière!

Vind een mentor

Het is erg belangrijk om een mentor te vinden. Dit kan iedereen zijn, iemand binnen het bedrijf waar je werkt of gewoon een vriend. Het punt is dat dit iemand is met meer ervaring en daar kun je van leren. Leg dus af en toe een kwestie aan hem voor om hiervan te leren. Mensen vertellen namelijk graag over hun carrière en hoe ze zijn gekomen tot waar ze op dat moment zijn.

Lees boeken over zelfontwikkeling

Hoe meer boeken je weet te lezen over zelfontwikkeling hoe sneller je ontwikkeling zal gaan. Je kunt hierdoor echt je ontwikkeling versnellen en in korte tijd erg veel leren. Daarnaast kun je ook nog trainingen of cursussen volgen om jezelf te ontwikkelen in gebieden waar je nog veel ruimte hebt om te groeien. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij een instituut als CIVAS zij bieden aanvullende cursussen aan in bijna alle professies. Laat dit zeker niet liggen en probeer er het liefst twee per jaar te doen!

Al met al zal je dus niks aan het lot moeten overhalen, maar op een proactieve manier je carrière moeten benaderen. Zo kun je je doelen het snelst behalen en stopt jouw groei nooit!

Bron: https://www.civas.nl