Wil jij een opleiding tot rijinstructeur volgen?

Ben jij van plan een opleiding rijinstructeur te volgen? Dan maak je een keuze waar je waarschijnlijk geen spijt van krijgt. Rijinstructeur worden brengt namelijk vele voordelen met zich mee, die je niet met een typische kantoorbaan zult hebben. Wanneer je een opleiding tot rijinstructeur gaat volgen, wil je natuurlijk wel enige zekerheid hebben dat je na je opleiding een baan zult vinden. Gelukkig is er meer dan voldoende vraag naar rijinstructeurs. Het CBR heeft het drukker dan ooit, dus jouw toekomstige baan is volop nodig! Voor de rijinstructeur opleiding dien je ook een stage te voltooien. Deze stage volg je bij een rijschool, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt brengen.

Aangezien de vraag naar rijinstructeurs groter is dan het aanbod, is er ook de mogelijkheid om direct als rijinstructeur aan de slag te gaan na je stage. Zo heb je eigenlijk direct baangarantie! Het komt ook vaak voor dat mensen na de rijinstructeur opleiding ervoor kiezen om voor zichzelf te beginnen. Dit brengt vrijheden, maar ook andere verplichtingen met zich mee. Welke optie het beste is, hangt af van jouw persoonlijke wensen.

Waar bestaat een opleiding rijinstructeur uit?

Wanneer je het besluit hebt genomen om een opleiding rijinstructeur te worden, wil je natuurlijk weten wat je hiervoor moet doen. Er zijn verschillende aanbieders die jou kunnen opleiden. De opleidingen kunnen op verschillende manieren vormgegeven zijn, maar volgens de landelijk gestelde eisen dien je bepaalde fases te doorlopen. Zo bestaat een opleiding rijinstructeur altijd uit een theorie en praktijkexamen. Ook leer je hoe je een les voorbereid voor jouw leerlingen, en brengt deze tot uitvoering tijdens een modelles. Hiervoor wordt je beoordeeld door de examencommissie. Daarnaast dien je ook een stage te volbrengen bij een rijschool. Tijdens de stage loop je mee met een instructeur en zie je in de praktijk hoe er lesgegeven wordt, en ontwikkel je zelf ook jouw stijl van lesgeven.

Extra informatie over rijles leren geven

Een opleiding rijinstructeur volgen hoeft geen jaren te duren. Sterker nog, binnen 5 maanden zou je al een opleiding rijinstructeur af kunnen ronden. Dit is afhankelijk van hoe snel je de fases doorloopt, hier staat namelijk een vast aantal uur voor. Zo dien je de stage bijvoorbeeld in 225 uur tot 300 uur te volbrengen. Ook dien je te slagen voor alle examens, zodat je de fases stapsgewijs kunt doorlopen. De opleiding is ook prima te combineren met een fulltime baan. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid het theorie gedeelte als zelfstudie te bestuderen. Ook heb je de mogelijkheid om lessen ’s avonds te volgen. De opleiding rijinstructeur biedt dus veel vrijheid met zich mee, waardoor je zelf controle hebt over hoe je jouw tijd indeelt.

Zelfstandig of in loondienst aan de slag als rijinstructeur?

Na jouw opleiding tot rijinstructeur bij Firstt, kan je waarschijnlijk direct aan de slag. Ga je liever voor een werkgever aan de slag of liever als zelfstandig ondernemer? Welke weg je ook inslaat, je gaat een mooie toekomst tegemoet, waarin je zeker van goede inkomsten bent verzekerd. Begeleid jouw leerlingen op de snelste weg naar het behalen van een rijbewijs. Met een stevige basis zorg jij dat jouw leerlingen een veilige en vrije toekomst op de weg tegemoet gaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*