Zo verhoog jij jouw productiviteit op het werk!

Soms is het niet altijd gemakkelijk om je tijd optimaal te besteden. Hierdoor zal je merken dat je minder bewust met je tijd omgaat en langer bezig bent met jouw werktaken. Om hier verandering in te brengen en jouw input te verhogen, geven we je drie eenvoudige tips om je productiviteit tijdens het werk te verhogen.

Schat in hoeveel tijd je aan jouw taken besteed

Wanneer je precies weet hoeveel tijd je besteed aan jouw diverse werktaken, dan kan je beter inschatten hoe jij een gedegen planning kan voorbereiden. Op deze manier hoef je niet te zoveel te stressen en te haasten om deadlines te halen en ga je dagelijks met meer rust aan de slag met je werk. 

Neem regelmatig pauze

Wanneer je vele uren achter elkaar aan het werk bent, zal je vast en zeker merken dat je langzamerhand je concentratie verliest en minder productief aan de slag gaat. Daarom is het belangrijk om regelmatig korte pauzes in te lassen om zo een constante prestatieniveau te behouden.

Stel je eigen deadlines op

Wanneer jij zelf je planning kan maken voor je werktaken, is het handig om je eigen deadlines op te stellen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je niet de eerste tip vergeet, zodat je op een realistische wijze jouw deadlines kan bepalen. Door middel van aan het werk te gaan met deadlines, zal je merken dat jouw focus en productiviteit grote sprongen zal maken!

Probeer minder te multitasken

Wellicht zou je denken dat wanneer je aan het multitasken bent, je sneller jouw werk voor elkaar krijgt. Echter blijkt dit vaak het tegenovergestelde te zijn. Bij het multitasken verdeel jij je concentratie over verschillende activiteiten, waardoor je jezelf niet volledig kan focussen op een enkele taak. De kans is hierdoor groter dat je productiviteit omlaag gaat en eerder onnodige fouten maakt.

Wil jij meer weten over productiviteit op de werkvloer en het bevorderen van de overdracht van kennis in jouw organisatie, neem dan een kijkje op www.theleansixsigmacompany.nl/.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *