Zorgverzekeringen vergelijken, hoe gaat het te werk?

Jaarlijks heb je er mee te maken. Vergelijk zorgverzekeringen altijd voor het nieuwe jaar. Aan het einde van het jaar komen de nieuwe polisvoorwaarden uit en dan gaat het voor jou beginnen. Hoe doe je dat dan? Waar doe je dat dan? Vergelijk zorgverzekeringen, maar waar let je dan op? In deze blog krijg je hier meer informatie over.

Waarom een zorgverzekering vergelijken?

Het is nodig om de zorgverzekeringen te vergelijke omdat de polisvoorwaarden per jaar wisselen. Je wil dan natuurlijk de meest gunstige polis voor jou en/of je gezin hebben. Niemand zal je dat kwalijk nemen. Want zeg nou zelf, wie wil er nu wel te veel betalen.

Wanneer de nieuwe voorwaarden per aanbieder uitgekomen zijn is het van belang te kijken welke voorwaarden voor jou belangrijk zijn om in je polis opgenomen te hebben. Ga je je daar voor verzekeren of ga je voor een eigen risico dat wat hoger of lager ligt. Allemaal dingen waar je rekening mee houden. Maar het uiteindelijke doel zal toch zijn de beste zorg voor de laagste prijs.

Hoe vergelijk je zorgverzekeringen voor je bedrijf?

Voor je bedrijf heb je een zakelijke zorgverzekering afgesloten. Natuurlijk wil je dan ook de beste voorwaarden hebben tegen de laagste prijs. Vergelijk zorgverzekeringen ieder jaar weer ook voor je bedrijf. Alleen dan kan je altijd het onderste uit de kan halen. Een betere en goedkopere polis is gewoon keihard geld verdienen en besparen.

Hoe sluit ik een ondernemerspakket af?

Een ondernemerspakket kan je gewoon via de verzekeringsmaatschappijen afsluiten. Zij zullen je dan verder informeren over het hoe en wat, wat betreft de premies. Wanneer je aan risicomanagement doet is het toch handig om de regels die daar bij horen goed door te nemen.

Heb ik als ondernemer wel recht op een zorgverzekering?

Iedere Nederlander heeft recht op minimaal een basis verzekering. De uitbreiding van je basis verzekering kan je doen naar aanleiding van je persoonlijke wensen en zorg behoeftes. Maar als ondernemer zal je via de belastingaangifte nog gecompenseerd worden en zal je nog bij moeten betalen. Dit heeft te maken met het ondernemersrisico dat ze in een basisverzekering niet meenemen.

Zorgverzekering voor je werknemers

Als werkgever wil je natuurlijk dat je werknemers sterk en gezond blijven. Daar is je natuurlijk alles aan gelegen om dat voor elkaar te rijgen. Een zorgverzekering die veel dekt kan daar zeker aan bijdragen. Als je deze verzekering combineert met de verzuim en inkomensverzekering dan kunnen werknemers via een collectiviteitsverzekering tot wel 15% korting krijgen op de aanvullende verzekeringen.

Hoe wordt de collectiviteit bepaald?

De medewerker kan zelf kiezen voor welke collectiviteit hij wil gaan. Je kan ze een verzekering aanbieden met een vrije zorgkeuze en een ruime dekking. De combinatie tussen de zorgverzekering en de Doorgaanverzekering zorgt er voor dat jouw bedrijf en medewerkers gezond en zorgeloos door het leven kan gaan. Als je het voor elkaar hebt gekregen dat je medewerkers gebruik gaan maken van de collectiviteit die aangeboden wordt is je missie geslaagd en kan je hopelijk lang genieten van gezond personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *